# Digital Age & Cyber Space

Maximizing Benefits, Minimizing Risks, Unleashing Creativity

















**Organizers** 







# **International Conference**

on

# Digital Space & Cyber Space:

Maximizing Benefits, Minimizing Risks, Unleashing Creativity

### **Organizers:**





#### **Tentative Agenda**

Brief Outline of IDSA-IPAG International Conference on

## Digital Age & Cyber Space: Maximizing Benefits, Minimizing Risks, Unleashing Creativity

Date: August 28-29 (Tue-Wed), 2018
Location:
Auditorium, IDSA Campus
1, Development Enclave, (near USI)
New Delhi 110010, India

#### **Structure:**

Each session will last for a total 90 minutes. The session will start with two Keynote Speeches, each for a duration of 10 minutes. The two panelists of the session will then each have 5 minutes to provide initial remarks on the Keynote Speeches and share their own views. The panel will then have 30 minutes to have moderated debates and discussions on the session topic. The final 30 minutes of the session will be opened to the audience where they will have an opportunity to ask questions to the speakers.

Day 1	
Inaugural Session	
9.00 am - 9.30 am (30 Minutes)	Registration
9.30 am – 10.15 am (45 Mins)	Event Schedule
9.30 am - 9.35 am (5 Minutes)	Welcome Address:  Ambassador Jayant Prasad, IDSA, India
9.35 am - 9.40 am (5 Minutes)	Opening Remarks:  Syed Munir Khasru, Chairman, IPAG
9.40 am - 9.45 am (5 Minutes)	Special Address:
9.45 am – 9.55 am (10 Minutes)	Keynote Address:  Amitabh Kant, CEO, Niti Aayog (National Institution for Transforming India), Government of India
9.55 am - 10.00 am (5 Minutes)	Vote of Thanks
10.00 am - 10.10 am	Audio-Visual

(10 Minutes)	
10.10 am - 10.15 am (5 Minutes)	Group Photo
10.15 am - 10.30 am (15 Minutes)	Coffee Break

Session I: Redefining the Rules of Engagement & Knowing the Game Changers	
10.30 am - 12.00 pm (90 mins)	
	Moderator:
	Syed Munir Khasru, Chairman, IPAG
10.30 am - 10.50 am (10 mins each)	Key Note Presentations:
(10 mms each)	<ol> <li>Richard Wike, Director, Global Attitudes Research, Pew Research Center, US</li> <li>Dr. Stephen Tankel, Associate Professor, American University &amp; Adjunct Senior Fellow, Center for a New American Security, Washington D.C., US</li> </ol>
10.50 am - 11.00 am	Panel Discussion:
(5 mins each)	Panelists:
	<ol> <li>Ambassador Latha Reddy, Co-Chair of the Global Commission on the Stability of Cyberspace, India</li> <li>Dr. Cherian Samuel, Research Fellow, IDSA</li> </ol>
11.00 am - 11.30 am (30 mins)	Intra Panel Discussion
11.30 am - 12.00 pm (30 mins)	Q&A and Open Floor Discussion
Session II: Security and Intelligence Apparatus: Are Old Methods Obsolete? What Paradigm Shifts Are Necessary?	
12.00 pm - 1.30 pm (90 mins)	
	Moderator:
	Maj Gen Alok Deb, SM, VSM (Retired), Deputy Director General, IDSA, India
12.00 pm - 12.20 pm	Key Note Presentation:
(10 mins each)	<ol> <li>Farah Pandith, Adjunct Senior Fellow, Council on Foreign Relations (CFR) &amp; Head of Strategy, Institute of Strategic Dialogue (ISD), UK</li> <li>Andrew Balmaks, Chairman, Institute for Regional Security (IRS), Australia</li> </ol>
12.20 pm - 12.30 pm	Panel Discussion:
(5 mins each)	Panelists:

	<ol> <li>Benjamin Ang, Senior Fellow, S. Rajaratnam School of International Studies (RSIS), Singapore</li> <li>KPM Das, India Cybersecurity and Trust Officer, CISCO</li> </ol>
12.30 pm – 1.00 pm (30 mins)	Intra Panel Discussion
1.00 pm - 1.30 pm (30 mins)	Q&A and Open Floor Discussion
1.30 pm - 2.30 pm (60 Minutes)	Lunch

### Session III: Combating Online Terrorist Propaganda: Role of Major Tech Companies and the Need for a Coordinated Response on Defining the Propaganda

2.30 pm - 4.00 pm (90 minutes)	
2.30 pm – 2.50 pm (10 mins each)	Moderator: Shruti Pandalai, Fellow, IDSA, India  Key Note Presentation:  1. Scott Carpenter, Managing Director, Jigsaw, Google, US  2. Jessie Lowry Francescon, Senior Advisor of CVE Communications, U.S. State Department & Director of Dialogue & Communication, Hedayah Centre, US
2.50 pm – 3.00 pm (5 mins each)	<ol> <li>Panel Discussion:</li> <li>Panelists:</li> <li>Serge Stroobants, Director of Operations for Europe and the MENA Region, Institute for Economics and Peace, Belgium</li> <li>Kavitha Kunhi Kannan, Public Policy Manager, Facebook-India, South Asia and Central Asia</li> </ol>
3.00 pm - 3.30 pm (30 mins) 3.30 pm - 4.00 pm	Intra Panel Discussion  Q&A and Open Floor Discussion
(30 mins)	

#### Parallel Session: Workshop by CISCO (Invitation Only)

### Digital Convergence in The Battlefield: A Cyber View

2:30 pm - 4:00 pm (90 mins)	illilli CISCO.
	Speaker:
	KPM Das, India Cybersecurity and Trust Officer, CISCO
(15 mins)	Security Solutions for Defence: The Digital Battlefield and its Components
(25 mins)	Security Solutions for Defence: Security Architectures for Defence

(15 mins)	Building Security Competencies: Cyber Range
(20 mins)	Executing Security Operations: SOC for the Digital Force
(15 mins)	Threat Intelligence: TALOS and Proposition for CERT-Army/Navy/AF
4.00 pm- 4.15 pm (15 mins)	Coffee Break

# Session IV: Data Security in Corporations and Financial Institutions: The Menace of Information Theft

4.15 pm – 5.45 pm (90 Mins)	
4.15 pm – 4.35 pm (10 mins each)	<ul> <li>Moderator:</li> <li>Amit Sharma, Additional Director in the Office of the Scientific Advisor of Defence Minister, Defence Research and Development Organization (D.R.D.O), Ministry of Defence, Government of India</li> <li>Key Note Presentation:</li> <li>1. Dr. John Mallery, Research Scientist, Computer Science and AI Laboratory Massachusetts Institute of Technology (MIT), US</li> <li>2. Damien Manuel, Director - Cyber Security Research and Innovation Centre (CSRI), School of Information Technology, Faculty of Science Engineering and Built Environment, &amp; Chairman - Australian Information Security Association (AISA)</li> </ul>
4.35 pm – 4.45 pm (5 mins each)	Panel Discussion:  Panelists:  1. Omar Sherin, Director of Cyber Security, E&Y-MENA, Qatar 2. Ashish Sonal, CEO, Orkash, India
4.45 pm – 5.15 pm (30 mins) 5.15 pm – 5.45 pm (30 mins)	Intra Panel Discussion  Q&A and Open Floor Discussion

Day 2		
10.00 am - 10.30 am	Special Key Note Speaker:	
(30 Mins)	<b>Dr. Gulshan Rai,</b> National Cyber Security Coordinator, Prime Minister Office, Government of India	
Sessio	Session V: Data and Policy: Bridging the Knowledge Divide	
10.30 am - 12.00 pm (90 Mins)		
	Moderator:	
	<b>Dr. Madan M. Oberoi</b> , Special Commissioner of Police, (Special Cell and Technology Cell), Delhi Police, India	
10.30 am - 10.50 am (10 mins each)	Key Note Presentation:	
(10 mms euch)	<ol> <li>Klon Kitchen, Senior Research Fellow, Technology, National Security and Science Policy, The Heritage Foundation, US</li> <li>Puneet Kukreja, Partner, Cyber Advisory and Threat Intelligence, Deloitte, Australia</li> </ol>	
	Panel Discussion:	
10.50 am - 11.00 am	Panelists:	
(5 mins each)	<ol> <li>Pukhraj Singh, CTO, Bhujang, India</li> <li>Rafiqul Islam, Lead Analyst, Cyber Initiative, IPAG</li> </ol>	
11.00 am - 11.30 am (30 mins)	Intra Panel Discussion	
11.30 am - 12.00 pm (30 mins)	Q&A and Open Floor Discussion	
	Parallel Session: Workshop by Facebook (Invitation Only)	
	Facebook Community Standards Roundtable	
10.30 am – 12.00 pm (90 Mins)	f	
	Speakers:	
	<ol> <li>Kavitha Kunhi Kannan Public Policy Manager (India, South Asia &amp; Central Asia), Facebook</li> </ol>	
	2. Varun Reddy, Public Policy Manager, (Content), Facebook	
12.00 pm – 12:15 pm (15 mins)	Coffee Break	

# Session VI: State Intrusion for Public Safety vs. Citizens' Rights to Personal Privacy: Where do we Draw the Line?

12.15 pm – 1.45 pm (90 Mins)	
	Moderator:  Dr. Sunil Agarwal, Deputy Director, Cyber Division, National Security Council Secretariat (NSCS), Government of India
12.15 pm – 12.35 pm (10 mins)	<ol> <li>Key Note Presentation:</li> <li>Syed Munir Khasru, Chairman, IPAG</li> <li>Jamil N. Jaffer, Adjunct Professor, National Security Institute (NSI) Founder, and Director, National Security Law &amp; Policy Program, Antonin Scalia Law School, George Mason University, US</li> </ol>
12.35 pm – 12.45 pm (5 mins each)	Panel Discussion:  Panelists:
	<ol> <li>Albana Shala, Chair, UNESCO International Programme for the Development of Communication (IPDC) Council, France</li> <li>Deepak Maheshwari, Director - Government Affairs, India, ASEAN &amp; China, Symantec Corporation</li> </ol>
12.45 pm – 1.15 pm (30 mins)	Intra Panel Discussion
11.15 pm – 1.45 pm (30 mins)	Q&A and Open Floor Discussion
1:45 pm – 2:45 pm (60 mins)	Lunch